A könyv megtervezésénél a cél az volt, hogy az olvasó minél gyorsabban megtalálja az őt éppen érdeklő részt, problémát, témakört. A strukturált tartalom lehetővé teszi, hogy az Első leütést ne csak tankönyvként forgathasd, hanem – amikor csupán gyors segítséget vársz  – munkád segítő kézikönyvként is.

És hogy mitől is “strukturált” ez a tartalom?

A többszintű címrendszer egyszerre szolgálja az áttekinthetőséget és a böngésző olvasó igényeit: nincsenek hosszú, egybefüggő szövegrészek, amelyek megnehezítenék a keresést.

A részletes tartalomjegyzékben így könnyedén megtalálhatod a téged éppen érdeklő témakört. (A könyv teljes tartalomjegyzéke elérhető ezen az oldalon!)

 

A lapszélen elhelyezett kereszthivatkozások az eligazodást és az összefüggések megértését segítik, illetve felhívják figyelmed, ha az adott témakörben a könyv más részeiben is találhatsz még információt.

A különféle ikonokkal jelzett részek megtörtént eseteket, praktikus tanácsokat választanak el a fő szövegtől, de a műfajelméleti és az online újságírásra vonatkozó részeket is külön piktogram jelzi. Kíváncsi vagy pontosan miképpen? Tölts le egy egész fejezetet a könyvből itt!

 

A keretes írások is találhatók az oldalakon, amelyek a fő szöveghez lazábban kapcsolódó, de a megértést nagyban segítő gondolatokat, idézeteket, más munkákból vett rövidebb részleteket tartalmaznak.

A részletes név- és tárgymutató a könyv végén segít azoknak, akik a címrendszer és a tartalomjegyzék alapján esetleg nem lelték fel az őket érdeklő részt. (A név- és tárgymutató teljes egészében letölthető pdf formátumban a Letöltések oldalon, mivel jó összefoglalót nyújt az érdeklődőknek arról, mit is találhat majd a könyvben.)