Tudom, a cím kissé fennhéjázó, de tényleg sokan voltunk múlt szerdán: az érdeklődők megtöltötték a Tranzit Art Cafét, sokaknak ülőhely sem jutott. Ha ez a siker mérőszáma, akkor a könyvbemutató sikeres volt. (Hogy hányan unták közben halálra magukat, azt persze nem tudtam megszámolni 🙂 )

Mindenesetre a könyvbemutató résztvevőinek számán túl igyekszem más visszajelzést is adni leendő olvasóimnak: a könyvről megjelent méltatások, kritikák innentől fogva új rovatban jelennek majd meg. reméljük, idővel elég ilyen írás (linkje) kerül majd fel ide ahhoz, hogy a könyv megvásárlását mérlegelők könnyebben dönthessenek.

Kezdetnek íme Árvai Magdolnának, a Nők Lapja riporterének méltató szavai. Az előzetes programtól eltérően ő mondta a laudációt a bemutatón, mivel Osztovits Ágnes, a Heti Válasz főmunkatársa betegség miatt kénytelen volt lemondani az eseményen való részvételét. (Írt viszont kritikát a könyvről, amely a Heti Válasz legfrissebb számában olvasható – amint felkerül a hetilap internetes oldalára, link is lesz hozzá.)

Addig is, és amíg más is ír majd kritikát a könyvről, be kell érnetek a laudációval. Az ilyenkor szokásos dicséret mellett Árvai Magdolna méltatásában szép gondolatokat találtok az újságíró hivatásáról, talán emiatt is érdemes elolvasni.