Miről szól ez a könyv?

újságíró

Magyarországon tartja magát a vélekedés, hogy nem lehet megtanulni írni. E vélekedés szerint az íráskészség kizárólag tehetség kérdése. Vagyis genetikai adottság, átörökített, delejes sámántudás, de legalábbis titok, amelynek megfejtésével kár pocsékolni az időt.

Mindebből következik, hogy bizony újságot írni sem lehet megtanulni : valaki vagy képes rá, vagy nem.

E könyv abból a meggyőződésből született, hogy ez nem így van. Hogy a „cikkírás” nem döntő pillanata ennek a hivatásnak. Csak zárófelvonása, ám sokszor a legkényelmesebb szakasza annak a munkának, amit az újságíró nap mint nap végez a szerkesztőségekben.

Ez a könyv abból a meggyőződésből született, hogy az újságírói mesterségből nagyon is sok minden megtanulható. Akár könyvből is.

Nem mindegy persze, hogy milyen könyvből. Sajnos a magyar újságíró tankönyvek többsége leragad a műfajelméleti és etikai kérdések tárgyalásánál vagy éppen kommunikációs teóriák ismertetését tűzi ki célul. Ebben a könyvben még a magyar iskolákban gyakorlatként oktatott műfajelmélet is háttérbe szorul, és elsősorban olyan tapasztalatok és ismeretek kerülnek az előtérbe, amelyeknek az olvasó a mindennapi munka során is hasznát veheti.

Milyen ismeretekről is van szó? Felsorolás gyanánt álljon itt a könyv tartalomjegyzéke.

Ha pedig ennél is többet szeretnél tudni, lépj a Letöltések oldalra, ahonnan lementheted magadnak a könyv egyik legértékesebb fejezetét, több mint negyven oldalt – ingyen.

A kézikönyv formátumról külön oldal szól.

A szerzőről itt olvashatsz pár sort.

Ha kíváncsi vagy, pontosan milyen témakörökkel foglalkozik a könyv, itt megnézheted a részletes tartalomjegyzéket.

Itt ingyen letöltheted az egyik legütősebb fejezetet, amely tulajdonképpen önálló könyv az interjúkészítés rejtelmeiről.

Kézikönyv formátum

A strukturált tartalom lehetővé teszi, hogy az Első leütést ne csak tankönyvként forgathasd, hanem munkád segítő kézikönyvként is.

Letölthető fejezet az interjúról

Itt ingyen letöltheted az egyik legütősebb fejezetet, amely tulajdonképpen önálló könyv az interjúkészítés rejtelmeiről.