Könyvkritikák

Origo (Kötve-fűzve)

“[…] Tóth Szabolcs Töhötöm újságíró-tankönyve (Első leütés) […] bármelyik amerikai újságíróiskolában megállná a helyét, engem meg mindig arra emlékeztet, hogy miért jó ez a szakma.”

Mong Attila újságíró, szerkesztő az Origo könyvesblogján.

PR Herald

“A mai, kevésbé értékelvű (vagy értéket nélkülöző?!), bulvárosodó újságírás világában mutat értékes irányt Tóth Szabolcs Töhötöm új könyve, az Első leütés. Kezdő, haladó, sőt profi újságíróknak is kötelező!”

Bognár Gergely, a PR Herald (az 1995-ben alapított „első magyar public relations szakfolyóirat”) főszerkesztő-helyettesének kritikája a lap internetes oldalán.

e-Masa

“…a hazai könyvpiacon nincs ehhez hasonlíthatóan nagy igényű és széleskörű ismeretanyagot felmutató kötet, tanácsgyűjtemény, ötlet- és példatár, szabályrendszer, olvasmányajánló, amely a médiatanulásban és -oktatásban ilyen jelentős segítséget nyújthatna.”

Az e-Masa (a Magyar Újságírók Országos Szövetségének médiaszakmai portálja) igen alapos recenziója a könyvről

Médiablog – Pollner

“A tanfolyamokon (legalábbis amiket én ismerek) nem kapsz elég gyakorlati kiképzést, a szerkesztőségi hajtásban viszont senki nem fogja neked elmagyarázni a műfajelméletet. Akármelyik utat is választod, kell néhány jó könyv, amik képesek kitölteni a képzés hézagait. Az egyiket most megtaláltam.”

Pécsi Ferenc, alias Pollner ismertetője a könyvről a Médiablogon.

Mandiner

“Az Első leütés külön erénye, hogy az idén tavasszal lezárt kézirat a gyorsan változó média igen friss helyzetképét rögzíti, az online sajtó előretörésétől, a print válságán át, a változó újságírói szerepekig és olvasói szokásokig.”

Rajcsányi Gellért méltatása a Mandiner blogon.

Árvai Magdolna, Nők Lapja

“Az utánunk jövőknek kötelező olvasmány, nekünk, pályán keringő öregeknek pedig szembesítés és tükör. Tükör, hogy elgondolkodjunk: elég jók vagyunk-e.”

Árvai Magdolnának, a Nők Lapja riporterének méltatása a könyvről. (Elhangzott 2011. október 26-án az Első leütés Tranzit Art Caféban tartott bemutatóján.) A méltatást itt teljes egészében közöljük.

Magyar Hírlap

“Elcsépelt dolog bármi újat hiánypótlónak nevezni, de az Első leütés című kötet tényleg az.”

A Magyar Hírlapban megjelent kritika elérhető itt.


Miről szól
az Első leütés?

Miben más, mint az eddigi újságírásról szóló tankönyvek, és egyáltalán, miért is van szükség egy ilyen útmutatóra az írott sajtó fortélyaihoz?


Letölthető fejezet az interjúról

Itt ingyen letöltheted az egyik legütősebb fejezetet, amely tulajdonképpen önálló könyv az interjúkészítés rejtelmeiről.


Pár szó
a szerzőről

Húsz év online és print szerkesztőségek élén, újságírás vezető amerikai napilapnál.