KezdőlapKézikönyv for...

Kézikönyv formátum

A könyv megtervezésénél a cél az volt, hogy az olvasó minél gyorsabban megtalálja az őt éppen érdeklő részt, problémát, témakört. A strukturált tartalom lehetővé teszi, hogy az Első leütést ne csak tankönyvként forgathasd, hanem – amikor csupán gyors segítséget vársz  – munkád segítő kézikönyvként is.

És hogy mitől is „strukturált” ez a tartalom?

A többszintű címrendszer egyszerre szolgálja az áttekinthetőséget és a böngésző olvasó igényeit: nincsenek hosszú, egybefüggő szövegrészek, amelyek megnehezítenék a keresést.

A részletes tartalomjegyzékben így könnyedén megtalálhatod a téged éppen érdeklő témakört. (A könyv teljes tartalomjegyzéke elérhető ezen az oldalon!)

 

A lapszélen elhelyezett kereszthivatkozások az eligazodást és az összefüggések megértését segítik, illetve felhívják figyelmed, ha az adott témakörben a könyv más részeiben is találhatsz még információt.

A különféle ikonokkal jelzett részek megtörtént eseteket, praktikus tanácsokat választanak el a fő szövegtől, de a műfajelméleti és az online újságírásra vonatkozó részeket is külön piktogram jelzi. Kíváncsi vagy pontosan miképpen? Tölts le egy egész fejezetet a könyvből itt!

 

A keretes írások is találhatók az oldalakon, amelyek a fő szöveghez lazábban kapcsolódó, de a megértést nagyban segítő gondolatokat, idézeteket, más munkákból vett rövidebb részleteket tartalmaznak.

A részletes név- és tárgymutató a könyv végén segít azoknak, akik a címrendszer és a tartalomjegyzék alapján esetleg nem lelték fel az őket érdeklő részt. (A név- és tárgymutató teljes egészében letölthető pdf formátumban a Letöltések oldalon, mivel jó összefoglalót nyújt az érdeklődőknek arról, mit is találhat majd a könyvben.)

A lényegre törő útmutató az írás és újságírás fortélyairól 420 nagyalakú oldalon

Írj olyan cikket vagy posztot, amelyet olvasóid is szeretni fognak! Legyen szó rövidhírről vagy hosszú magazincikkről, az ELSŐ LEÜTÉS megmutatja, HOGYAN.

Előző cikk
Következő cikk

Többféle bejelentkezéssel is hozzászólhatsz

Legolvasottabb posztok